5 szakértői tanács a vékonyszálú haj dúsításáért

Az Ön haja is vékonyszálú és lelapulásra hajlamos? Semmi gond! Itt megtalálja a Vichy szakértő tanácsait hajkoronájának dúsításáért.

5 szakértői tanács a vékonyszálú haj dúsításáért

Mindegy, hogy a haja természetesen gyenge vagy a stressz hatására vékonyodik el, Fred Birault blogger és fodrász tud Önnek megoldást javasolni! A vékonyszálú hajjal könnyebb dolgozni, ezért ne keseredjen el, ha ilyen hajat örökölt – Fred tudja hogyan teheti dússá!

Ne legyen elégedetlen!
"Olyan sok vendégem van, aki vékonyszálú vagy ritka hajra panaszkodva érkezik hozzám," mondja Fred. "Azt szoktam mondani nekik: Ígérem, hogy minden rendben lesz – a vékonyszálú haj még nem jelenti a világ végét!"

A következő lépések: a megfelelő frizura vékonyszálú hajhoz
Fred szerint a megfelelő frizura:
- Hossza a váll fölé vagy a vállig érjen, hogy ne lapuljon le.
- Frufru? Igen, mondja Fred, ha illik az arcformájához: "A frufru dússágot vesz el a haj többi részétől, de szerkezetet is ad a hajnak és keretet az arcnak."
- Elválasztás középen? Fred nem javasolja: "A komoly és drámai választékok látni engedik a fejbőrt, kiemelve a hajtöveknél vékonyabb hajat."

A vékonyszálú haj festése: a csodás megoldás
És a hajfestés? Fred szerint szabad, de vigyázzon, ne válasszon extrém színeket (például platina szőkét vagy nagyon sötét feketét). Miért? A haj vékonyszálúbbnak tűnik, amikor a fény áthatol rajta, ezért az extrém világos vagy sötét árnyalatok nem segítik elő a dús hatást. Ez a hatás még erőteljesebb, ha erős a kontraszt a fejbőr színével. Akkor milyen színt válasszon? A sötétszőke, az arany vagy a méz árnyalatok, a világosbarnától a középbarnáig mind segítenek lágyítani a vékony vagy ritka haj megjelenését. Játék a fénnyel: használja ki a haj természetes fényét a ritkább foltok elrejtéséhez. "A haj kontúrozása" – a hajápolás világának egyik legújabb trendje egy szuper megoldás, ha finom dússágot szeretne adni a hajának. Ez a hagyományos melírozásnál egy kifinomultabb megoldás, amely egy kis számú, stratégiailag elhelyezett tincs enyhe festéséből áll, a teltebb, az Ön haját jól kiemelő megjelenésért.

Vékonyszálú haj: hogyan mossa
Hajmosáskor, Fred javasolja, hogy a hajtövekre összpontosítson, ne a haj hosszára. Ha a tenyerével habosítja, akkor inkább lelapítja a hajat, a megemelés helyett, ezért használja inkább az ujjhegyeit! Ha hosszú haja van, kerülje a hajvégek mosását – csak fésülje át őket az ujjaival kiöblítéskor. Koncentráljon a hajtövekre, mert itt képződnek a lerakódások és a többlet faggyú. Ha az Ön haja természetesen göndör vagy hullámos, ne használjon sampont, mert a balzsam is elegendő hatóanyagot tartalmaz a haj megfelelő megtisztításához. A túl sok termék használatának kerülése nagyon jó trend a gyenge hajnak, mert segíthet megerősíteni a hajszálakat azok elnehezítése nélkül.

A vékonyszálú haj formázása: hogyan?
Fred szerint a vékonyszálú haj formázása nagyon egyszerű: a kevesebb több! A hajvasalás, a göndörítés, a hajszárítás, a haj húzása, tupírozása és kifésülése – mind túl erősek a gyenge hajnak és csak még vékonyabb, gyengébb hajat eredményeznek. Ezek helyett dolgozzon a haja természetes textúrájával és próbálja maximalizálni az esését egy texturizáló termékkel. Csak vigyázzon, ne vigye túlzásba: válasszon "művészien laza" frizurát a kissé kócos-sikkes megjelenésért.

Kapcsolódó cikkek

4 tápanyag a gyönyörű hajért

4 tápanyag a gyönyörű hajért

Densi-Solutions: hajápolási program a dúsabb hajért

Densi-Solutions: hajápolási program a dúsabb hajért

Vichy
Bioderma
La Roche-Posay
Eucerin
Uriage
Babé
Cerave
2024 © Ideálisbőr.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
Készítette a: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...