CeraVe SA krém

Milyen bőrproblémára fejlesztették ki? A CeraVe SA krémet elsősorban a száraz, érdes tapintatú, „smirgliszerű” bőrre, az ún. keratosis pilaris vagy más néven keratosis follicularis kezelésére fejlesztették ki. A keratosis pilaris nagyon gyakori bőrjelenség, amelyet nem is igazán nevezhetünk betegségnek, mivel a népesség 35-40%-át érinti. Főként fiatal lányoknál jelentkezik, itt akár 50% is lehet az előfordulása, de fiúk esetében is tapasztaljuk. Leginkább a felkarok külső részén, a fenéktájon, a combok külső részén, lábszárakon megjelenő, érdes tapintatú, a szőrtüszők mentén apró pontokban vörös foltként látható tünet. Az elváltozást az okozza, hogy egy kompakt keratin dugó alakul ki a szőrtüsző körül, melynek eredete ismeretlen. Számos igen gyakori bőrbetegséggel társulhat, úgymint atópiás eczemával és a gyerekkori, öröklődő bőrszárazsággal, az ichtiosis vulgarissal.

CeraVe SA krém

Emellett a CeraVe SA krém bátran használható cukorbetegségben megjelenő száraz, viszkető bőr esetén is. 
 
A Cerave SA krém összetevői:
A Cerave SA krém összetevőit három fontos csoportra oszthatjuk, úgymint a keratolítikumok, vagy más néven hámlasztó anyagok, a hidratáló emolliensek vagy humektánsok, és a bőrbarriert visszaállító ceramidok.
  • A krém keratolítikumként 0,5% szalicilsavat (SA) tartalmaz, amely az intercellularis anyag feloldásában játszik szerepet, továbbá 0,5% LHA-t (lipo-hydroxi-savat), amely egy szalicilsav-származék és a bőr felső rétegének a hámlasztásában segít.
  • Emolliensként, humektánsként 10% ureat tartalmaz, amely szintén a bőr hámlasztásában vesz részt, valamint hidratál. Nagyobb mennyiségben tartalmaz hialuronsavat, amely a bőrünkben is megtalálható, erős vízmegkötő, hidratáló tulajdonsággal bíró anyag. 
  • Ceramidként növényi alapú három nagyon fontos (1-, 3- és 6-II) ceramidot tartalmaz, amelyek a CeraVe termékekben megtalálható MVE technológiának köszönhetően időben elnyújtva szabadulnak fel. 
  • Fontos kiemelni, hogy a termék illatanyagmentes, valamint nem komedogén, és allergiás bőrön is tesztelték.
 
Miben más a CeraVe SA krém, mint a sima CeraVe hidratáló krém?
A CeraVe SA és a sima CeraVe hidratáló krém is tartalmaz ceramidokat és hialuronsavat, glicerint, koleszterolt, phytosphingosint, valamint niacinamidot. A fő különbség a két termék között, hogy az SA krém a fent felsorolt összetevőkön felül shea vajat, ureát, szalicilsavat és LHA-t is tartalmaz.
 
Hogyan használjuk a CeraVe SA krémet?
Naponta 1, maximum 2 alkalommal mogyorónyi-diónyi mennyiséget oszlassunk el a problémás, érdes bőrfelületen. Fontos, hogy a nagyon irritált, kisebesedett bőrt csípheti.
 
Milyen termékek ajánlottak még?
A krém mellé ajánlott a CeraVe SA hidratáló tisztító napi használata.
 
Dr. Veres Gyöngyvér Tünde
Bőrgyógyász szakorvos

Vichy
Bioderma
La Roche-Posay
Eucerin
Uriage
Babé
Cerave
2024 © Ideálisbőr.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
Készítette a: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...