A korrekciós alapozók javítják az élet-, és bőrminőséget?

Az arcon lévő bőrhibák, mint akné, pókangiómák, rosacea, hiperpigmentáció (öregségi foltok, napfoltok, melasma), vitiligo (pigmentáció hiány) és egyéb „szembetűnő” bőrelváltozások sok esetben pszichés megterhelést jelentenek az érintetteknek. Ez a pszichés megterhelés olyan mértékű lehet, hogy szignifikáns változást okozhat a páciens életminőségében, kihathat a személyes kapcsolataira, az önképére, önbecsülésére és akár depresszióhoz, emocionális állapotromláshoz is vezethet.

A korrekciós alapozók javítják az élet-, és bőrminőséget?

Ez a probléma rendkívül sok embert érint, így klinikai kutatásokat, elemzéseket végeztek, amelyek során vizsgálták a jól fedő korrekciós alapozók, kamuflázsok használata melletti életminőség-változást. Az eredmények kedvezőnek bizonyultak. Fontos hangsúlyozni, hogy mint minden kozmetikai terméknél, itt is rendkívül fontos a személyre szabott termék kiválasztása és annak helyes használata, hiszen ellenkező esetben egy rosszul megválasztott termék a páciens elégedetlenségéhez vezethet.

2018-ban, majdnem egy éven át, 1840 páciens bevonásával végeztek kutatásokat. A vizsgálat során a páciensek a Vichy Dermablend® alapozóját használták. Ez az alapozó elérhető több formulában, árnyalatban az adott bőrhibának és bőrszínnek megfelelően. A folyékony és stift készítmények mindegyike rendelkezik UV és látható fény elleni védelemmel, titanium-dioxid és vas-oxid tartalmának köszönhetően. Valamint a termékek nem komedogének, nem zavarják és akadályozzák a bőr természetes élettani folyamatait.

A vizsgálatban résztvevő személyek elégedettségét egy standardizált, 16 kérdésből álló teszttel mérték fel. A kérdések közt szerepeltek a bőrminőségre irányuló kérdések, és a páciens lelki állapotát felmérő kérdések is. A bőrhibák közt szerepelt akné, rosacea, hiperpigmentáció, angioma („éranyajegy”) és vitiligo is. De minden páciens, aki profitálhat a termék használatából, részt vehetett a vizsgálatban. A megfelelő termék kiválasztásában és helyes használatában szakértők segítették a résztvevőket. Egy-egy személy 4 hétig használta az alapozót, napi egyszer, majd értékelték a változásokat. A vizsgált személyek 95%-a nő volt, a leggyakoribb bőrhiba pedig akné.

Kedvező eredmények születtek. Ilyen nagyszámú résztvevő esetén is szignifikáns javulást észleltek a páciensek életminőségében, lelki állapotában. A termék használata mellett csökkent a bőrszárazság és a bőr feszülése.

A speciális korrekciós kozmetikumok, kamuflázsok használata egyre népszerűbbé válik a fent említett és más látható bőrhibák esetén. A vizsgálatban használt termékek elérhetőek minden bőrhiba és bőrtípus számára, nőknek, férfiaknak és gyermekeknek egyaránt.
Összeségében tehát pozitívak a tapasztalatok. Javasolt, hogy a bőrgyógyászok ismerjék meg és ajánlják ezeket a kozmetikumokat a megfelelő pácienseknek, ezzel javítva bőrük megjelenését és segítve őket életminőségük javulásában.
 

Dr. Pónyai Katinka PhD
Bőrgyógyász

Kapcsolódó termékek

VICHY#Dermablend 3D Korrekciós alapozó 25 Nude (30 ml)

VICHY
Dermablend 3D Korrekciós alapozó 25 Nude (30 ml)

Ár: 10.998 Ft

VICHY#Dermablend Fixáló púder (28 g)

VICHY
Dermablend Fixáló púder (28 g)

Ár: 9.240 Ft

VICHY#Dermablend Korrekciós alapozó fluid 25 Nude (30 ml)

VICHY
Dermablend Korrekciós alapozó fluid 25 Nude (30 ml)

Ár: 10.998 Ft

VICHY#Dermablend 3D Korrekciós alapozó 15 Opal (30 ml)

VICHY
Dermablend 3D Korrekciós alapozó 15 Opal (30 ml)

Ár: 10.998 Ft

VICHY#Dermablend 3D Korrekciós alapozó 35 Sand (30 ml)

VICHY
Dermablend 3D Korrekciós alapozó 35 Sand (30 ml)

Ár: 10.998 Ft

Vichy
Bioderma
La Roche-Posay
Eucerin
Uriage
Babé
Cerave
2024 © Ideálisbőr.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
Készítette a: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...