Az érzékeny, vízhiányos bőr hidratálása

​A bőrben a vízhiány fakó arcszínhez és apró ráncokhoz vezethet. A bőr elveszíti komfortérzetét és még érzékenyebb lehet. A vízhiányos bőr ápolásának legjobb módja az alapos hidratálás.

Az érzékeny, vízhiányos bőr hidratálása

A bőr feszülő érzete gyakran az epidermisz hidratáltságának hiánya miatt alakul ki. A vízhiányos bőrben nincs elég nedvesség, ami egy átmeneti állapot, szemben a száraz bőrtípussal. A száraz és a vízhiányos bőrt gyakran – hibásan - ugyanabba a csoportba sorolják, mert úgy gondolják, hogy ha a bőr száraz, bizonyára vízhiányos, és ugyanúgy ápolják. De a nem megfelelően ápolt bőr állapota akár hosszabb ideig is fennmaradhat (vízhiányos állapot esetén), rosszabb esetben pedig romolhat is (száraz bőr esetén).

A bőr lehet egyszerre érzékeny és vízhiányos is. A kettő kombinációja nagyon érzékeny bőrt eredményezhet, amelynek megfelelő hidratálásra van szüksége.

Mi okozza a bőr vízhiányát?
Az olyan külső tényezők, mint az időjárás, a szennyezett levegő és az UV-sugárzás az epidermisz védőrétegének sérülését okozhatják. A genetika vagy az öregedés a bőr védelmi funkciójának romlásához és  természetes hialuronsav-tartalmának csökkenéséhez vezethetnek, egyes kozmetikumok vagy gyógyszerek pedig ezeket a folyamatokat tovább súlyosbíthatják. Ezek hatással vannak a bőrfelszín nedvességtartalmának csökkenésére, ami a bőrt vízhiányossá és a külső hatásokra érzékenyebbé teheti.

A vízhiányos és érzékeny bőr főbb jellemzői
A vízhiány a bőr feszülését, hámlását, durva tapintását és fakó kinézetét okozhatja. A bőrbarrier - az emberi test és a külvilág közötti védőréteg – nem működik optimálisan, ami még reaktívabb bőrt eredményezhet. A bőr érzékenységének gyakori oka lehet egy meglévő bőrprobléma, allergia vagy akár a stressz is. Mivel az érzékeny bőr legtöbbször inkább egy reakció eredménye, mintsem egy külön bőrtípus, a vízhiányos bőrrel is megjelenhet.

Hogyan ápoljuk a vízhiányos bőrt?
Egy vízszármazékokat tartalmazó hidratálókrém ideális megoldást nyújthat a bőr nedvességtartalmának pótlására. Ez lehetővé teszi a bőr megfelelő nedvességszintjének megtartását, miközben védi is a bőrt a külső hatásokkal szemben. Ha bőre zsíros és vízhiányos, akkor érdemes inkább egy hidratáló szérumot választania, a hidratálás fokozására a faggyútermelés növelése nélkül.

Mi a legjobb módja a vízhiányos és érzékeny bőr ápolásának?
Az Aqualia Thermal és a Minéral 89 arcápolókat a bőr intenzív hidratálására fejlesztették ki. Ezek a termálvíz, a növényi cukor és a természetes eredetű hialuronsav pontos adagolásának köszönhetően a bőrnek tartós hidratálást nyújtanak, amely így frissnek és teltnek látszódhat.

Kapcsolódó cikkek

Megújult Aqualia Thermal minimalista összetétellel

Megújult Aqualia Thermal minimalista összetétellel

Vichy
Bioderma
La Roche-Posay
Eucerin
Uriage
Babé
Cerave
2024 © Ideálisbőr.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
Készítette a: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...